fbpx

’s Werelds populairste YouTuber PewDiePie stopt er (even) mee

2020 wordt een jaar van heroriëntatie voor fans van PewDiePie. In zijn laatste video maakte de Zweed Felix Kjellberg bekend dat hij erg moe is van het video’s maken en vanaf 2020 ophoudt met YouTube. Toch voor even.

Met zo’n 102 miljoen abonnees is PewDiePie de populairste YouTuber ter wereld. En dat eist nu zijn tol. Kjellberg gaf al eerder aan dat hij elke dag van ’s ochtends tot ’s avonds werkt aan zijn films en daardoor geen vrije tijd meer heeft.


In zijn meest recente aflevering van Pew News kondigt hij aan dat hij het daarom voor bekeken houdt: “Ik ben moe. heel moe”, zei hij. “Ik neem volgend jaar een pauze van YouTube. Ik wilde het jullie nu vertellen, want mijn besluit staat vast.”

Zijn kanaal haalt maandelijks z’on 420 miljoen views binnen, wat goed is voor zo’n half miljoen dollar advertentiegeld per maand. Enkel nog maar aan advertentie-inkomsten van YouTube verdient PewDiePie zo’n 6 miljoen dollar. Lucratieve promotie- en sponsordeals niet bijgerekend. Zijn totale nettowaarde wordt geschat op 30 miljoen dollar.

Gaan jullie hem missen? Of mag hij zijn camera voorgoed uitzetten?

Een reactie achterlaten