fbpx

Dr Disrespect geeft beschuldigingen toe; Turtle Beach cancelt samenwerking

Dr Disrespect

Afgelopen weekend raakte bekend dat streamer Dr Disrespect in 2020 ontslagen werd bij Twitch omdat hij seksueel getinte berichten stuurde naar een minderjarig meisje. De streamer heeft nu ook zelf ook gereageerd met een uitgebreid statement op X en geeft de beschuldigingen toe.

De streamer geeft toe dat hij via Twitch berichten heeft gestuurd met een minderjarig meisje. Volgens Dr Disrepect zaten er echter geen slechte bedoelingen achter de gespreken. Ze waren casual, al leunden ze soms aan tegen het ongepaste. Hij vermeldt ook dat er geen beelden gedeeld werden en er ook geen sprake is van criminele feiten.


De 42-jarige Amerikaan biedt wel zijn excuses aan en vertelt dat hij beter had moeten weten als echtgenoot en vader. Hij sluit af met de boodschap dat hij tijdelijk stopt met streamen, maar nog lang niet klaar is met het maken van content.

Ondanks zijn oprechte statement, heeft Turtle Beach, de fabrikant van gaming headsets, de samenwerking met Dr Disrespect stopzet. In januari kondigden beide partners nog een samenwerking aan, maar door de negatieve aandacht rond de streamer zet het bedrijf de samenwerking nu stop. Ook de gamestudio die hij mee oprichtte stopte meteen de samenwerking.

Wat denk jij van de heisa over de situatie in de media? Terecht? Verdient Dr Disrespect het om gecancelled te worden?

Een reactie achterlaten