fbpx

YouTube zet monetization van Dr Disrespect stop

dr disprespect youtube

Na de recente onthullingen en gedeeltelijke bekentenissen van streamer Dr Disrespect heeft YouTube zijn monetization stopgezet. Zo kan de streamer geen geld meer verdienen met zijn YouTube-kanaal.

Volgens een woordvoerder van YouTube werden de betalingen meteen stopgezet nadat bekend geraakte dat de 42-jarige Amerikaan in 2017 een minderjarig meisje op Twitch seksuele berichten stuurde.


Volgens YouTube zijn de handelingen van de streamer in strijd met de voorschriften voor content creators van het videoplatform en mag hij zichzelf geen YouTube partner meer noemen.

De bal ging aan het rollen toen een ex-werknemer van Twitch de reden onthulde waarom hij in 2017 ontslagen werd bij Twitch. Dr Disrespect, die door het echte leven gaat als Guy Beahm, bevestigde de aantijgingen deels op X, waarna hij ontslagen werd door zijn eigen gamestudio. Ook sponsor Turtle Beach heeft de samenwerking stopgezet.

En nu hij ook financieel door YouTube geband wordt, is het waarschijnlijk over and out voor de streamer met 4 miljoen abonnees. Tijdens zijn laatste livestream kondigde hij aan een lange vakantie te nemen, maar wel terug te keren als content creator. Alleen: welk platform of werkgever wil hem nog?

Een reactie achterlaten