fbpx

Ex-werknemer Twitch onthult reden achter ban van Dr Disrespect

Dr disrespect

In 2020 werd de populaire streamer Dr Disrespect om onbekende reden op staande voet ontslagen bij Twitch. Een voormalige werknemer van Twitch heeft nu onthuld waarom: de streamer zou seksueel getinte berichten naar een minderjarig meisje hebben gestuurd.

De bal ging dit weekend aan het rollen toen ex-Twitch medewerker Cody Conners op X de reden van Dr Disrespects ontslag onthulde. De toen 38-jarige streamer (echte naam: Guy Beahm) met zo’n 4 miljoen Twitch-abonnees, zou seksuele berichten naar een minderjarig meisje hebben gestuurd via Twitch.


De streamer zou via Twitch Whispers, de functie voor privéberichten, verschillende seksueel getinte berichten naar een minderjarige gestuurd hebben. Hij zou ook geprobeerd hebben met haar af te spreken op Twitchcon.

Of Conners de waarheid spreekt is niet duidelijk. Maar alles wijst erop dat er iets van de beschuldigingen klopt. Zo werd Dr Disrespect na de onthulling op staande voet ontslagen door zijn eigen gamestudio Midnight Society. Die richtte hij in 2020 op samen met Robert Bowling die 15 jaar de creatieve leiding had over Call of Duty.

De studio besliste om de samenwerking met Dr Disrespect meteen stop te zetten om de integriteit van de studio te bewaren. Dat deden ze naar eigen zeggen na een eigen onderzoek omtrent zijn ontslag bij Twitch.

Dr Disrespect die na Twitch bij YouTube belandde en er ondertussen 4.7 miljoen abonnees heeft, blijft erbij dat het opgezet spel en hij onschuldig is. Dat dit heel snel een staartje krijgt, daar zijn we van overtuigd.

Een reactie achterlaten