fbpx

Vier op tien PlayStation-eigenaars zijn vrouwen

Women in gaming

Hoewel gaming nog grotendeels beschouwd wordt als een hobby voor (en door) mannen, halen ook steeds meer vrouwen een spelconsole in huis. In het geval van de PlayStation 4 en de PlayStation 5 is bijna de helft van alle eigenaars vrouwelijk.

Sony deelde de verrassende cijfers mee tijdens een financiële meeting. Het doel was om investeerders duidelijk te maken waarom de uitgever zo sterk gelooft in de PS5. Op één van de slides komt het publiek aan bod en daarbij gaat speciale aandacht naar het geslacht van de PlayStation-community.


Volgens het onderzoek is maar liefst 41% van alle PS4- en PS5-eigenaars vrouwelijk. Ter vergelijking: bij de allereerste PlayStation-console in de jaren ’90 was dat slechts 18%. Meer vrouwen en meisjes zijn dus aan het gamen gegaan, en dat vinden we maar goed ook.

Op dit moment is er dus al een aardige genderdiversiteit in de community en da’s best verrassend. Misschien komt het omdat veel vrouwelijke gamers nog steeds hun geslacht bewust verbergen als ze online spelen. Dit uit vrees om lastig gevallen te worden.

Schermafbeelding 2021 05 31 om 23.35.54

Een reactie achterlaten