fbpx

59% van vrouwelijke gamers verbergt bewust hun geslacht

GIRLGAMER

Volgens een nieuwe studie zou 59% van de vrouwelijke spelers bewust un geslacht verbergen wanneer ze online gamen. Dat zouden ze doen om respectloze reacties en schunnige opmerkingen te voorkomen. Het onderzoek werd gevoerd door hardware-fabrikant Lenovo in samenwerking met Reach3 Insights.

Voor het onderzoek werden 900 vrouwelijke gamers uit de Verenigde Staten, Duitsland en China bevraagd. De onderzoekers vroegen niet alleen naar de speelgewoonten van de dames, maar ook naar hun perceptie over hoe vrouwen voorgesteld worden in games.


Opvallend is dat 77% van de deelneemsters al eens het slachtoffer werd van discriminerende opmerkingen tijdens het gamen. In 70% van die gevallen werden de gaming vaardigheden van de dames in vraag gesteld. 65% ervan kreeg te maken met gatekeeping, waarbij ze dus veroordeeld worden voor gaming als hun hobby. En 44% van die vrouwelijke spelers kreeg al ongewild een relatieverzoek.

Hoewel andere gamers zich dus wel eens ongepast gedragen naar vrouwelijke spelers, vinden gamende vrouwen wel dat hun geslacht grotendeels correct wordt voorgesteld in videogames. Zo vond 80% van de dames het beeld dat games schetsen van vrouwen aanvaardbaar. Bij indiegames was dat zelfs 91%.

Toch kan de game-industrie nog wat verbeteren volgens het onderzoek. Zo ijverde 71% van de bevraagde vrouwen voor meer diversiteit in reclamespotjes voor games. Daarnaast zou 61 % ook meer uitsluitend vrouwelijke eSports teams willen zien.

Een reactie achterlaten