fbpx

Verkoop PlayStation 4 begint af te nemen

PS4

Sony heeft de verkoopcijfers van de PlayStation 4  en andere diensten gedeeld met zijn investeerders. Uit de cijfers blijkt dat de console nog steeds goed verkoopt, maar dat de cijfers wel in een dalende lijn zijn. Sinds de lancering verkocht het bedrijf al 76 miljoen PS4‘s, waarvan 19 miljoen in de laatste twaalf maanden.

In vergelijking met de verkoopaantallen van vorig jaar is het aantal verkochte PS4’s met een miljoen afgenomen. Sony heeft duidelijk geen al te hoge verwachtingen voor het komende jaar: ze denken 16 miljoen consoles te verkopen in 2019. Dat is nog steeds een aanzienlijk aantal, maar de cijfers maken duidelijk dat de PS4 over zijn hoogtepunt is.


Sony verwacht wel een stijging in het aantal PlayStation Plus-abonnementen. Het voorbije jaar was de service samen met de verkoop van games goed voor 177.5 miljard yen. De consolebouwer verwacht een stijging naar 190 miljard in het komende jaar. Concreet moet de verkoop van software en diensten de terugvallende cijfers van de hardwareverkoop opvangen.

Met de dalende verkoop van de PS4 lijkt de tijd rijp om de volgende stap te zetten. Geruchten doen al langer de ronde dat Sony druk bezig is met de PlayStation 5. Verschillende ontwikkelaars zouden al een eerste versie van de devkit in hun bezit hebben. Toch lijkt 2019 geen haalbare kaart en wijzen de meeste bronnen in de richting van 2020.

Een reactie achterlaten