fbpx

Ubisoft en Xbox plannen digitale E3-persconferentie

E3

E3 2020 mag dan wel geannuleerd zijn, maar dat is niet per se slecht nieuws. Traditioneel kregen we een hoop informatie via de persconferenties. Ook die gaan uiteraard niet door, maar verschillende uitgevers, waaronder Ubisoft en Microsoft, verkennen al andere wegen om de jaarlijkse gamenieuws-explosie tot bij hun fans te krijgen.

Microsoft liet bijvoorbeeld weten dat E3 dit jaar een belangrijke mijlpaal zou zijn voor de verdere onthulling van de Xbox Series X. Nu de beurs het laat afweten, heeft de uitgever een mogelijke oplossing gevonden in een digitaal Xbox event, samen met de @Xbox community.


Een concrete datum voor het evenement is er nog niet, al volgt die ongetwijfeld later nog.

Ook Ubisoft plaatste trouwens een update via Twitter, waarin-ie zegt dat een digitale persconferentie waarschijnlijk dé oplossing is dit jaar. Ook hier nog geen concrete plannen en data.


Allicht zal het nog een tijdje duren voor we een concrete update van alle uitgevers in handen hebben, want de E3-annulatie zorgt ongetwijfeld voor de nodige chaos om een nieuw event in te plannen.

Weten we wel: PlayStation was sowieso niet aanwezig op E3. De uitgever zal vermoedelijk de PlayStation 5 onthullen tijdens een privé-event. Ook daar zijn helaas nog geen data voor. Geruchten deden de ronde dat een onthulling zou plaatsvinden in februari… maar wij gokken dat het eerder mei zal zijn. Traditioneel voor E3.

Hoe zit het dan met Nintendo? Daar hoeven we ons waarschijnlijk geen zorgen om te maken. Nintendo doet elk jaar een E3-direct via online platformen. En dat zal dit jaar niet anders zijn.

Ten slotte is er nog EA, dat gewoonlijk EA Play organiseert. Dat is een korte media briefing met daarna live demo’s van de nieuwe games. Over EA Play 2020 zijn nog weinig details bekend, dus rest de vraag of ook dat event zal doorgaan. Hopelijk krijgen we snel een update van de uitgever.

Enige uitgevers die we dan nog missen zijn Bethesda, Square Enix en Devolver Digital. Die laatste schreef al op Twitter dat er geen live conferentie zal zijn, maar over een eventuele plaatsvervanger loste hij niets. Van Bethesda en Square Enix weten we helemaal nog niets.

Een reactie achterlaten