fbpx

Twisted Metal is overgebracht naar nieuwe PlayStation studio

Twisted Metal

Ontwikkelaar Firesprite, die vorig jaar werd overgenomen door Sony, is de nieuwe ontwikkelaar van de Twisted Metal reboot. Het project zou nu ook geleid worden door de regisseur van verschillende MotorStorm games.

Eerder deze week raakte bekend dat Sony de Twisted Metal reboot heeft weggehaald bij Lucid Games, de studio achter Destruction AllStars. Het project zit nu bij Firesprite Games, de studio die Sony vorig jaar inlijfde als PlayStation Studio. Opvallend: beide ontwikkelaars liggen in het Britse Liverpool, zo’n 15 minuten van elkaar verwijderd. Verschillende werknemers van Lucid Games zijn ook overgeplaatst naar Firesprite.


Waarom het project plotsklaps van studio is gewisseld, is niet duidelijk. Al merkte een ResetEra gebruiker dat de gameregisseur meegaat. Zo gaat Matt Southern, die al regisseur was van MotorStorm: Apocalypse, ook naar het team van Firesprite. Southern werkte al eerder aan WRC en Driveclub en zal zijn taak van gameregisseur weer oppikken.

Firesprite maakte in het verleden onder andere de VR-game The Persistence en The Playroom, de techdemo voor de PS4-controller. De nieuwe PlayStation studio krijgt het behoorlijk druk de komende maanden, want Firesprite werkt immers ook aan de pas onthulde PS VR2 game Horizon: Call of the Mountain.

Een reactie achterlaten