fbpx

Sony’s Twisted Metal reboot verandert van studio

Twisted Metal

Dat Sony grote plannen heeft voor de Twisted Metal franchise, staat buiten kijf. De uitgever heeft niet alleen een tv-serie in de maak, maar ook een game reboot. Die zou in ontwikkeling geweest zijn bij Lucid Games (bekend van Destruction All-Stars), al haalde Sony de game daar onlangs weg.

Vorig jaar kwamen te weten dat Lucid Games de ontwikkeling van een Twisted Metal reboot gestart was, dankzij bronnen van VGC. Toch was de studio blijkbaar niet de juiste keuze voor de franchise. Zo heeft de website opgevangen dat de game werd overgebracht naar een andere first-party Europese studio.


Welke studio dat zou kunnen zijn? Daar hebben we het raden naar. Enige die ons te binnen schiet, is London Studio. Dankzij de verscheidenheid aan projecten die de ontwikkelaar al afgeleverd heeft, zoals Blood & Truth, Wonderbook, The Getaway en meer, lijkt het de meeste logische match.

De hamvraag is natuurlijk waarom de reboot verplaatst werd? Eén van de bronnen van VGC was van mening dat het alles te maken had met de magere ontvangst van Destruction All-Stars. De game kreeg lovende reviews en werd zelfs gelanceerd als PlayStation Plus titel, maar na enkele maanden nam het spelersaantal drastisch af. Zo erg zelfs dat Lucid Games bots moest toevoegen aan online matches.

Of Twisted Metal het beter zal doen? Dat hoopt Sony althans. De uitgever haalde de franchise aan tijdens een persconferentie op CES 2022. Helaas repte Sony met geen woord over een nieuwe game, maar vermeldde de uitgever wel de nieuwe televisieserie gebaseerd op de car combat franchise. De hoofdrol in de reeks gaat trouwens naar Anthony Mackie, die we kennen van Captain America en Altered Carbon. De release van de serie staat gepland voor 2023.

Een reactie achterlaten