fbpx

Makers van Destruction All-Stars werken aan nieuwe Twisted Metal

Destruction 1

Lucid games, de studio achter car-brawler Destruction AllStars, heeft van Sony groen licht gekregen om een nieuw deel in de Twisted Metal reeks te ontwikkelen. Dat schrijft de Britse website VGC.

Volgens een bron van de website zal het nieuwste deel een free-to-play game worden, net zoals Destruction AllStars. En hoewel die game snel te maken kreeg met een terugval in spelers, zou Lucid Games genoeg expertise hebben in het racegenre om een succesvolle Twisted Metal te maken.


Opvallend genoeg is David Jaffe, de originele bedenker van de reeks, daar niet helemaal van overtuigd. In een video op zijn YouTube-kanaal noemde hij het nieuws ‘pijnlijk’ en vindt hij het jammer dat Sony hem niet gecontacteerd heeft. In een eerdere video haalde hij aan dat Lucid Games geen goede kandidaat zou zijn voor een Twisted Metal game, aangezien Destruction AllStars niet de populairste racer bleek.

De nieuwe Twisted Metal game zou samen lanceren met de tv-serie, die gepand staat voor eind 2023. In die serie krijgt acteur Anthony Mackie trouwens een van de hoofdrollen.

Of een free-to-play Twisted Metal echt populair zal zijn? Dat valt nog te zien. Wij hopen alvast dat microtransacties de game niet de das omdoen. In ieder geval zal Sony vaker dit soort games lanceren in de toekomst. Zo gaf de uitgever al aan dat hij krachtige singleplayerverhalen blijft creëren, maar dat ze ook wil uitbreiden naar live-service games.

 

Een reactie achterlaten