fbpx

Trailer gelekt van geannuleerde Spider-Man multiplayergame

Spider Man multiplayer

Na de cyberaanval op Insomniac Games eind vorig jaar, lekten alle toekomstplannen van de studio. Eén project bleef echter onder de radar: een geannuleerde multiplayergame genaamd Spider-Man: The Great Web. En daar is nu een trailer van gelekt.

Wanneer de ontwikkeling precies is gestart en wanneer het project werd afgevoerd, is niet duidelijk. Ook is het onduidelijk of de multiplayergame voorbij een conceptfase geraakt is. Frappant, want de game ziet er bijzonder goed uit in de gelekte trailer die je hieronder kan bekijken.


Zo kon je met vijf verschillende Spideys gaan weblsingeren en een heleboel slechteriken uit het Spiderverse in co-op te lijf gaan. De combat ziet er gelijkaardig uit aan die van de singleplayergames.

Wat vooral opvalt, zijn de speelbare Spider-Men. Zo passeert Spider-Gwen de revue, maar zien we ook Miles Morales, Silk, Spider-Man 2099 en anderen. Aan de zijde van de villains zien we Mysterio, Rhino, Doc Ock, Vulture en meer.

Ook cool zijn de interdimensionele poorten, waarmee de verschillende Spideys naar andere dimensies konden reizen. Ongelooflijk dat dit project geannuleerd werd. Een co-op Spider-Man game? Zelfs het concept alleen ziet er cool uit.

Waarom Sony deze titel schrapte? Geen idee. Wij gokken dat de studio voor dezelfde keuze werd gezet als Naughty Dog met de multiplayer van The Last of Us. Het wapen van schouder wisselen en overgaan tot het maken van live service games? Of toch liever trouw blijven aan de roots en meeslepende singleplayergames maken?

Tijdens een recente ontslagronde heeft Sony heel wat studios gesloten en projecten geannuleerd. Onder andere een live service multiplayergame van Twisted Metal werd opgedoekt. Bij Insomniac Games zelf vielen ook verschillende ontslagen.

Heeft Sony deze Spider-Man multiplayergame terecht geschrapt? Laat van je horen in de comments!

Een reactie achterlaten