fbpx

PlayStation ontslaat 900 werknemers, sluit zijn London Studio

Sony playstation ontslagen.jpg

Sony heeft aangekondigd dat het 900 werknemers zal ontslaan. De ontslagen zijn onderdeel van een wereldwijd herstructuringsplan en treffen verschillende studio’s en afdelingen. Zo gaat London Studio die zich vooral bezighield met de ontwikkeling van PS VR-games volledig dicht.

In een blogpost vertelt Sony-baas Jim Ryan dat het een keiharde beslissing was, maar de ontslagronde noodzakelijk is om zich te wapenen tegen de toekomst. De gameindustrie is ontzettend veranderd, dus moet Sony zijn strategie aanpassen. Zo’n 8% van alle PlayStation-werknemers verliezen hun job.


Verschillende PlayStation Studios worden getroffen. Zo worden de teams van Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us), Guerrilla Games (Horizon) en Insomniac Games (Marvel’s Spider-Man) afgeslankt. Er vallen ook ontslagen bij Firesprite (Horizon: Call of the Mountain) en London Studio, zowat de oudste van alle PlayStation Studios, gaat zelfs helemaal dicht.

Daarnaast meldt Ryan dat ook in Japan, Europa en andere regio’s zullen verschillende werknemers van Sony Interactive Entertainment hun job verliezen.

Een reactie achterlaten