fbpx

“The Last of Us remake is absoluut geen cash grab”

the last of us PS5

Na de onthulling van de The Last of Us: Part 1 kreeg ontwikkelaar Naughty Dog veel kritiek over zich heen. Volgens velen is de PS5-remake niet meer dan een snelle manier om geld te verdienen. Een developer die meewerkte aan het project, reageert nu op die comments.

Het is animator Robert Morrison die heeft gewerkt aan de remake die op Twitter reageert. Volgens Morrison – die eerder aan Resident Evil 7, Injustice 2 en God of War werkte – is The Last of Us: Part I zowat het meest ambitieuze en gedetailleerde project dat hij ooit heeft gezien in zijn carrière.


De kritiek kwam er nadat Sony de prijs van de PS5-remake bekendmaakte. Velen vinden een prijskaartje van 79,99 euro voor een PS3-game die al eerder een remaster kreeg op PS4, erg hoog. Volgens Naughty Dog werd de game helemaal opnieuw gemaakt met de engine van deel 2 waardoor zowel de personages als de omgevingen er anders uitzien.

Volgens Morrison steekt er zoveel liefde en detail in de remake dat je onmogelijk van een cash grab kan spreken. Morrison werkt ondertussen aan een ander project bij Bend Studios, de Sony-studio bekend van Days Gone.

The Last of Us: Part 1 verschijnt op 2 september voor PS5.

Een reactie achterlaten