fbpx

The Last of Us: Part I heeft stevig prijskaartje

Last of us remake

Sony heeft de prijs bekendgemaakt van The Last of Us: Part I en die is niet mals. De remake voor PS5 gaat deze september over de toonbank voor zo’n €79,99, evenveel als Horizon: Forbidden West.

De prijs raakte bekend toen Sony de pre-orders voor de game online zette op PlayStation Direct. Momenteel zijn er drie edities verkrijgbaar. Zo is er een Standard Edition voor €79,99. Daarnaast ook Deluxe Edition voor €89,99. En ten slotte nog een Firefly Edition met tal van digitale goodies voor €109,99.


Op het subreddit van de game zijn de meningen over het hoge prijskaartje uiteenlopend. Sommigen vinden €80 veel te duur, zeker voor een remake. Anderen vinden de prijs, gezien de grootte en lengte van de game aanvaardbaar.

Natuurlijk gaat het niet om een re-release van de PS3-versie, want volgens regisseur Neil Druckmann is deze titel van nul heropgebouwd voor PS5. Een definitieve versie van The Last of Us als het ware, met tal van upgrades die het origineel niet had.

Nog anderen vinden de hoge prijs dan weer ‘een slag in het gezicht’ voor trouwe fans, die de game via deze nieuwe uitgave al een derde keer zouden aanschaffen. En daar mag Sony volgens hen toch wat rekening mee houden.

Vergeet trouwens niet dat Sony voor de PS4-remaster ook geen volle prijs vroeg. Dus misschien kon het prijskaartje van deze remake toch iets bescheidener? Wat denk jij?

Een reactie achterlaten