fbpx

‘Suicide Squad schrapt live-service elementen niet’

Suicide squad kill

Na de showcase van Suicide Squad: Kill the Justice League, kreeg de superheldengame veel kritiek op zowel de gameplay als de live-service elementen. Al snel deed het gerucht de ronde dat uitgever Warner Bros. Games de titel zou uitstellen, al zou dat niet zijn om de live-service elementen eruit te halen.

Onlangs liet een anonieme bron van Bloomberg vallen dat Suicide Squad verschuift van zijn originele releasedatum in mei naar de tweede helft van 2023. Niet veel later meldde Giant Bomb reporter Jeff Grubb zelfs dat de titel mogelijk pas in 2024 zal komen.


Hoewel Warner Bros. het uitstel nog officieel moet bevestigen, heeft journalist Jason Schreier gemeld dat de extra tijd enkel benut wordt om de game van meer polish te voorzien. Volgens de journalist zou aan de live-service elementen niets gewijzigd worden.

De negatieve reacties op de State of Play showcase werden eveneens besproken in de VGC podcast. Redacteur Andy Robinson vertelt daarin dat hij met enkele werknemers van Rocksteady Studios gesproken had. Volgens die werknemers zijn ze bij Rocksteady tevreden over alle systemen, de combat en de gamewereld van Suicide Squad: Kill the Justice League.

In die zin zou het verrassend zijn als Rocksteady de ervaring nog zal aanpassen, zoals Schreier hierboven al liet weten. Het lijkt erop dat de live-service elementen dus ontwikkeld zijn om te blijven.

Een reactie achterlaten