fbpx

Spider-Man: Miles Morales wordt standalone spin-off

Spider Man PS5

Tijdens de PS5 Showacse onthulde Sony Spider-Man: Miles Morales voor de PS5. Een korte trailer, zonder uitleg. Waarna er wat verwarring ontstond over wat Miles Morales nu precies is. Wordt het nu een expansie? Een volwaardige sequel? Insomniac Games verduidelijkt nu: de game is niet Spider-Man 2, maar een standalone ervaring voor PS5. Zoals Uncharted: The Lost Legacy dus.

Na de PS5 showcase verklaarde Sony PlayStation Europe immers dat Miles Morales een uitbreiding is die gekoppeld wordt aan een geremasterde versie van de eerste Spider-Man game voor PS5. Een expansie dus als onderdeel van een bundel met een Spider-Man remaster.


Die info is volgens ontwikkelaar niet juist. Volgens Insomniac Games gaat het wel degelijk om een standalone game die je apart kan kopen en spelen. Of er ook een geremasterde versie van Spider-Man komt naar PS5 bevestigt de studio echter niet. Elke vraag beantwoordt Insomniac met hetzelfde standaardantwoord: “This is the next adventure in the Spider-Man universe.”

Een bron die dichtbij de ontwikkeling van de game staat, verklaarde aan Bloomberg dat Miles Morales een standalone spin-off wordt. De game wordt kleiner van schaal dan de eerste Spider-Man game en is het beste te vergelijken met The Lost Legacy, het geslaagde zijstapje van de Uncharted-reeks dat ook een stuk goedkoper was.

De volwaardige sequel Spider-Man 2 is ook in ontwikkeling voor PS5. Die staat volgens geruchten gepland voor release eind 2021.

Meer weten over de PS5? Check hier alle games en nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

Een reactie achterlaten