fbpx

Nieuwe details van Spider-Man 2 voor PS5 duiken op

Op Reddit heeft een anonieme forum-gebruiker een heleboel details gelekt van Spider-Man 2, de PS5-exclusive waar Insomniac Games aan werkt. Opvallend is dat sommige details overeenkomen met een vorig lek. Natuurlijk blijft ook de nieuwe info slecht een gerucht, maar het maakt de terugkerende punten wel meer plausibel.

Het lijstje dat op Reddit is opgedoken, is behoorlijk uitgebreid. Volgens het gerucht zou Spider-Man 2 verschijnen in het najaar van 2021, exclusief voor PS5. De game zou deze zomer onthuld worden. Zoals zijn voorganger, wordt ook Spider-Man 2 een volledige singleplayer game. Maar dat wisten we al dankzij een eerder gerucht.


Nieuwe gameplay-info: het webslingeren krijgt een overhaul. Als speler kan je ook kiezen tussen drie verschillende webslinger-modi. De realistische modus is puur gebaseerd op physics en lijkt op die van Spider-Man 2 op PS2. De tweede modus is een arcadeversie waarbij spelers zoveel mogelijk worden bijgestuurd. De hybride is ten slotte een mix van beide.

Ook het aantal animaties wordt opgedreven waardoor het slingeren veel natuurlijker aanvoelt en Spidey volgens de anonieme bron geen twee keer op dezelfde wijze tussen de wolkenkrabbers zal vliegen.

Cool is ook de zogenaamde Web-Chain. Daarmee kan je verschillende hechtpunten voor je web achter elkaar zetten, zodat Spidey automatisch van het ene naar het andere punt zoeft. Hoe dat in de praktijk te werk gaat, is nog niet duidelijk.

De anonieme poster bevestigt ook het vorige gerucht: het verhaal van Spider-Man 2 zou zich afspelen tijdens de winter, een paar maanden na de gebeurtenissen van de eerste game. Zowel Queens als Brooklyn zitten in de game. En hoewel je nog steeds aan de slag gaat als Peter Parker, speelt ook Miles Morales een belangrijke rol. Zoals in de eerste game, is Miles speelbaar tijdens bepaalde segmenten, al zou Isomniac ook nog spelen met het idee om de speler te laten switchen tussen beide personages.

Op gebied van bad guys mogen we het opnemen tegen Venom, die belichaamt wordt door Harry Osborn. Iets wat een compleet nieuwe kijk op het personage geeft. Daarnaast zijn Carnage en Mysterio terug en zou zelfs Eddie Brock in de game zitten.

Gezien het einde van de vorige game en een eerder gerucht, houden al deze elementen steek. Maar of ze ook allemaal waar zijn, dat zullen we pas weten wanneer Sony de game eindelijk officieel maakt.

 

Een reactie achterlaten