fbpx

‘Spider-Man 2 in ontwikkeling voor PlayStation 5’

Of Insomniac Games al een vervolg aan het maken is op hun monsterhit Marvel’s Spider-Man? Natuurlijk! En volgens nieuwe geruchten op Reddit staat de game gepland voor release eind 2021. Reddit-gebruiker v17447377 vernam van een anonieme bron dicht bij Insomniac dat de game naar de PS5 komt en nog dit jaar wordt onthuld. Uiteraard blijft dit een gerucht.

Hij deelde op Reddit ook enkele details die ‘het lek’ erg geloofwaardig maken. Zo zakken we opnieuw af naar Manhattan dat dit keer wordt uitgebreid met Queens en Brooklyn. De game speelt zich dit keer af in de winter en draait om Oscorp Industries dat nu gaat experimenteren met klonen.


Cool is dat referenties en fragmenten uit het volledige Marvel-universum geïntegreerd worden. Onder andere Venom, Green Goblin, Carnage, Mysterio, The Lizard, Cardiac en meer vijanden duiken op. Spidey is ook niet de enige superheld waarmee je aan de slag kan. Miles Morales (de opvolger van Peter Parker in de comics) speelt een grote rol in deel twee en krijgt eigen secties in de game. Cool is dat het personage anders zal aanvoelen dan Peter Parker zelf, want beide helden hebben andere krachten en een andere vechtstijl.

Wat betreft mechanics haalt Insomniac Games inspiratie bij de dungeons van Diablo. Zo zal je verscheidene misdaadtypes tegenkomen, in verschillende situaties en met willekeurige confrontaties. Concreet betekent dat vijanden bij een bankoverval telkens anders geplaatst worden, je willekeurig de missie moet voltooien via stealth of vechtpartijen en telkens andere sub-doelen krijgt. Een beetje uitgebreider dan wat de eerste game al deed dus. Insomniac Games wil in ieder geval maximum variatie voor maximale herspeelbaarheid.

Momenteel is de studio trouwens ook druk in de weer met het bijwerken van de engine, die klaargestoomd wordt voor de productie van games voor de PS5. Wat denken jullie? Zin in een nieuwe Spider-Man?

Een reactie achterlaten