fbpx

‘Sony zal reageren op Activision Blizzard deal met eigen overname’

Sony 1

Nu Microsoft de overname van Activision Blizzard voor 68 miljard dollar heeft afgerond, zal ook Sony reageren met een overname. Dat beweren de analisten van een onderzoeksbureau die alle trends in de game-industrie op de voet volgen.

De games research director van Ampère Analysis is van mening dat Sony nu onder druk staat om te reageren op de mega-deal van Xbox. Dat liet hij verstaan in een interview met Gamesindustry.biz. Zo gelooft hij dat verdere investeringen en overnames voor PlayStation volgen. Sterker, het wordt een grote overname die het landschap van de gamesector aanzienlijk verandert.


Opvallend is dat het concurrerende Midia Research dat niet snel ziet gebeuren. “Nu Microsoft Activision Blizzard in handen heeft, wordt het voor Sony moeilijk om te concurreren met Xbox op vlak van games alleen,” vertelt hoofd van het onderzoeksbureau Karol Severin. “De enige oplossing voor Sony om een even grote impact te hebben, is om een grote uitgever als Take-Two of Square Enix te kopen.”

Al geeft hij toe dat dat scenario onwaarschijnlijk is. Zo’n overname zou te grote investeringen voor Sony betekenen. Wel verwacht hij dat Sony zijn krachten in film, tv en games zal bundelen om zo een cross-entertainment pakket aan te bieden. En daarmee de concurrentie aangaan met de cross-platform inspanningen van Xbox.

De laatste studio die Sony onder zijn vleugels nam, was Destiny ontwikkelaar Bungie. De uitgever kocht de studio in juli 2023 voor 3,6 miljard dollar.

Een reactie achterlaten