fbpx

Sony wil geen PS6-details delen met Activision na overname door Microsoft

PlayStation baas Jim Ryan heeft bekendgemaakt dat Sony niet langer details van nieuwe PlayStation-consoles zal delen met Activision als de overname door Microsoft doorgaat. Dat liet hij weten in een getuigenis voor de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC).

Momenteel onderzoekt de FTC de overname van Activision-Blizzard door Microsoft. Daarvoor heeft de commissie enkele getuigen opgeroepen. Tijdens zijn getuigenis vermeldde Ryan dat Sony niet langer vertrouwelijke informatie kan delen met een bedrijf dat in handen is van een rechtstreekse concurrent.


Zo deelt Sony met third party uitgevers en ontwikkelaars altijd technische details over consoles die nog in ontwikkeling zijn. Zo kunnen studio’s hun ontwikkelingsproces gaan aanpassen aan de nieuwe consoles. Maar dit kan niet met rechtstreekse hardware concurrenten zoals Microsoft.

Ryan vreest dat daardoor de game-ontwikkeling van Call of Duty verstoord zal worden. Volgens Ryan heeft Microsoft na de overname geen enkele drijfveer meer om PlayStation-specifieke features te ontwikkelen voor Activision games. Zoals de ondersteuning van DualSense triggers.

Activision games zullen volgens Sony na de overname ook niet meer geoptimaliseerd worden voor PlayStation.

Een reactie achterlaten