fbpx

Sony verwacht PlayStation 6 niet voor 2027

PS6

Sony verwacht geen nieuwe console uit te brengen voor 2027. Dat blijkt uit een vertrouwelijk document dat publiek gemaakt werd in het kader van het onderzoek naar de Activision-Microsoft deal door de Britse overheid. Of er nog een PS5 Pro volgt, is niet duidelijk.

Zoals je weet, onderzoekt de Britse overheid of de overname van Activision door Microsoft ongelijke concurrentie zal creëren. Sony heeft zich al krachtig uitgesproken tegen de deal.


In een specifieke passage beschrijft het document de lange geschiedenis van Call of Duty op PlayStation. Sony vermeldt erbij dat het verwacht dat Call of Duty in 2027 niet meer verkrijgbaar zal zijn op zijn console. Sony beweert dat ‘Call of Duty en andere Activision titels niet meer op PlayStation zullen verschijnen eens de nieuwe generatie consoles in de rekken ligt’.

Zeker geen PS6 voor 2027 dus. Best logisch gezien Sony voor elke console mikt op een levensduurte van 10 jaar. Onze gok: Sony zal wel uitpakken met een PS5 Pro om de console up-to-date te houden.

Wat denk jij

Een reactie achterlaten