fbpx

Sony verwacht dat Call of Duty op PlayStation blijft

call of duty xbox

Update: Xbox-baas Phil Spencer heeft ondertussen via Twitter bevestigd dat Call of Duty op PlayStation platformen blijft verschijnen. Lees meer onderaan dit artikel.

Sony lijkt zich weinig zorgen te maken in de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Integendeel, de Japanse uitgever verwacht dat Microsoft de games van Activision Blizzard gewoon op PlayStation-consoles zal houden. Call of Duty blijft volgens Sony gewoon op PlayStation-consoles verschijnen.


Die verwachting heeft veel te maken met contractuele verplichtingen. Zo zei een vertegenwoordiger van Sony tijdens een gesprek met The Wall Street Journal dat ‘Microsoft zich zal houden aan gesloten contracten’. En ook dat de Xbox-eigenaar ‘ervoor zal zorgen Activision Blizzard games multiplatform blijven’.

Het statement hangt natuurlijk samen met de vraag die iedereen zich stelt na de onthulling van het nieuws: ‘wordt Call of Duty een Xbox exclusive?’ Call of Duty is bijna altijd via PlayStation marketing in de kijker gezet. Ook kregen PlayStation gamers exclusieve pre-order bonussen en vroege toegang tot dlc. Dat die deal nog een tijdje lijkt te duren, wordt door dit statement in de verf gezet.

Als er effectief zo’n deal op tafel ligt, hoeven we op korte termijn niet te vrezen voor een eventuele afwezigheid van Call of Duty op PlayStation-consoles. Microsoft heeft immers ook de tijdelijke exclusiviteit van Deathloop en Ghostwire Tokyo gerespecteerd. Op lange termijn kan dat natuurlijk wel veranderen.

Update: Ondertussen heeft Xbox-baas Phil Spencer via Twitter bevestigd dat Call of Duty op PlayStation platformen blijft verschijnen na de overname van Activision Blizzard. Hij deelde op Twitter dat hij veel waarde hecht aan de business-relatie met Sony.

Concreet schreef hij het volgende op Twitter:

Helaas is niet duidelijk of Spencer daarmee de hele franchise bedoelt of enkel Call of Duty: Warzone als free-to-play game. Er zijn dus nog heel wat onbeantwoorde vragen.

Een reactie achterlaten