fbpx

Sony start intern onderzoek naar gelekte PS5 Pro specs

PS5 Pro

Sony heeft een intern onderzoek gestart om uit te zoeken hoe de specs van de PS5 Pro gelekt zijn. Afgelopen weekend raakte bekend dat de console maar liefst 3 maal zo krachtig wordt als de huidige PS5.

Screenshots van de gelekte specs werden bekendgemaakt door YouTuber Moore’s Law is Dead. Niet veel later bevestigden de bronnen van gamejournalist Tom Henderson alle details in het document. Iets waar Sony duidelijk erg verveeld mee zit: de uitgever probeert nu te achterhalen door wie de documenten zijn gelekt.


Volgens gamejournalist Tom Henderson zouden de specs gelekt zijn door iemand bij een third party developer. Sony is recent gestart met het versturen van PS5 Pro dev kits aan third-party ontwikkelaars.

Wat de gevolgen van het onderzoek zullen zijn, is voorlopig nog niet duidelijk. Sony heeft schijnbaar laten weten in de toekomst voorzichtiger om te springen met het uitsturen van info. Ook zou het aantal third-party ontwikkelaars, dat snel een development console krijgen, aanzienlijk teruggeschroefd worden.

Of de leaker ooit gevat wordt? Die kans is klein. Maar het feit dat Sony een intern onderzoek start, betekent wel dat één of meerdere specs van de aankomende console correct zijn.

De PS5 Pro wordt een stuk krachtiger en sneller dan de huidige PS5 en zou dit najaar verschijnen. Je kan alle details van de PS5 Pro hier vinden.

Een reactie achterlaten