fbpx

Sony pusht voor grafische krachtpatserij met PS5 Pro

PS5 Pro full

Terwijl we wachten op de officiële onthulling van de PlayStation 5 Pro, zet Sony achter de schermen volop in op de console. De uitgever wil een stevige grafische upgrade introduceren met de console en vraagt verschillende studio’s om hun games compatibel te maken met de nieuwe hardware. Deadline: augustus 2024.

Nadat de eerste specs voor de PS5 Pro opdoken, kreeg nu ook The Verge de specs van de nieuwe console in handen. Die komen overeen met de eerder gelekte specs. Sony vraagt aan alle ontwikkelaars om een PS5 Pro compatibele versie van hun game in te dienen te voor certificatie tegen augustus.


Games die compatibel zijn met de PS5 Pro krijgen verbeterde ray tracing, een framerate van minstens 60 fps en aanzienlijke grafische verbeteringen. De krachtige GPU zou de meest opvallende upgrade zijn van deze PS5 Pro en laat toe om veeleisende grafische opties te realiseren.

Volgens documenten die The Verge kon inkijken, zou die grafische processor van de PS5 Pro tot 45% sneller zijn. Sony beschouwt de PS5 Pro als de high-end versie van de PS5. De nieuwe console zal de huidige versie niet vervangen, maar wordt een toestel voor wie meer uit zijn games wil halen.

The Verge herhaalt dat de CPU van de PS5 Pro dezelfde blijft, maar dat de console een high frequency CPU modus krijgt. Die laat toe om de kloksnelheid van de CPU te verhogen.

Ten slotte krijgt de PS5 Pro zo’n 28% meer systeemgeheugen dan de originele PS5. Dat cijfer zal in de praktijk hoger liggen, omdat het geheugen van de Pro efficiënter is. Mede dankzij de introductie van PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution), een nieuwe technologie die resoluties opschaalt tot 4K, zonder extra performance op te eisen.

Het lijkt erop dat de grafische boost via de PS5 sterker kan zijn dan verwacht. Volgens eerdere geruchten zou Sony de PS5 Pro dit najaar uitbrengen. Kijk jij er naar uit?

Een reactie achterlaten