fbpx

Sony patent onthult nieuwe features PlayStation controller

Toen Sony de releasedatum van de PlayStation 5 bekendmaakte, onthulde Jim Ryan enkele nieuwe details over de vernieuwde controller. Zo bevat de nieuwe DualShock een vernieuwde triltechnologie en worden er adaptieve triggers ingebouwd.

Een pas ontdekt patent verklapt ook dat je Sony’s nieuwe controller rechtstreeks kan verbinden met internet, ter ondersteuning van cloud gaming zoals Google Stadia. Het is echter niet duidelijk of deze controller en die van de PlayStation 5 één en dezelfde zijn.


Het nieuwe patent werd opgevist door de Nederlandse website Techtastic en beschrijft een ‘controller-apparaat voor gebruikersinteractie met een server van een cloud gaming dienst’. Het is duidelijk dat Sony zijn PlayStation Now service een duwtje in de rug wil geven.

“De controller communiceert op die manier rechtstreeks met de server, in plaats van eerst verbinding te maken met een soort van hub-toestel. Daardoor kan de server inputs rechtstreeks verwerken en gameplay streamen naar een scherm dat gelinkt is aan de controller.”

Met andere woorden: door een rechtstreekse verbinding met de Cloud, wordt latency tot een minimum herleid. Dat gezegd zijnde, zou de controller ook nog op de traditionele manier te gebruiken zijn.

Het patent ging enkele weken geleden al live, maar dat wil niet zeggen dat deze technologie effectief doorgevoerd wordt. En of de PlayStation 5 er effectief iets mee te maken heeft. Als dat wel zo is, wordt de nieuwe console van Sony sowieso een keerpunt.

Een reactie achterlaten