fbpx

‘Sony mikt met PlayStation 5 vooral op hardcore gamers’

PS5

Dat de PlayStation 5 een sterk stuk gametechnologie wordt, staat nu al vast. De console moet laadtijden uit de wereld helpen, games in 8K-resolutie op je scherm toveren én kan zelfs PS4-games afspelen. Met de console mikt Sony vooral op de hardcore gamers, niet alleen op vlak van technologie, maar ook op dat van software.

Volgens een nieuw rapport van de Amerikaanse krant Wall Street Journal focust de PlayStation 5 zich vooral op ‘hardcore gamers die geobsedeerd zijn door de laatste nieuwe features’. Dat komt overeen met wat Kenichiro Yoshida, de CEO van Sony, een tijdje geleden ook al liet vallen: de PlayStation 5 wordt ‘een nicheproduct dat zich richt op de serieuze spelers’.


Niet verrassend, want de PlayStation 5 zou naast 8K-resolutie op je flatscreen toveren ook Ray Tracing integreren, een revolutionaire belichtingstechniek die alles er nog realistischer doet uitzien. De PS5 zou bepaalde games ook aan 120 frames per seconde kunnen weergeven.

Maar ook met de exclusives mikt Sony vooral op het hardcore gamer-segment. De reden ook waarom Sony tracht zoveel mogelijk AAA-developers binnen te rijven:

“Mensen kopen een console om games te spelen, die ze enkel en alleen op die console kunnen spelen. Niet omdat ze dan games kunnen spelen die even goed op mobile beschikbaar zijn.”

Dat vanaf november Google de gaming markt binnentreedt met zijn streamingdienst Stadia, dat deert Sony niet. Volgens de uitgever verkiezen gamers nog steeds een toestel dat een visueel spektakel op je scherm kan toveren, zonder daarbij afhankelijk te zijn van internetsnelheden.

Ook over de huidige concurrentie, en vooral Nintendo, is Sony niet bezorgd. Volgens de Wall Street Journal zei Sony zelfs dat Nintendo ‘geen echte concurrent is, omdat het doelpubliek van de uitgever over het algemeen jonger is dan de PlayStation-gebruiker’.

Waar de uitgever met geen woord over rept, is de Xbox Project Scarlett. Iets vertelt ons dat beide consoles qua specs behoorlijk gelijkaardig zullen zijn. Waar je je favoriete games speelt, hangt dus enkel en alleen van jouw controller-voorkeur af. Wij hebben nu al zin in de eerste demo’s voor PS5 en Xbox Project Scarlett. Laat maar komen.

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    Ik hoop vooral dat ze eens STIL zijn want vrijwel al mijn PS4’s klonken praktisch als vliegtuigen deze hele generatie als er een game draait.

Een reactie achterlaten