fbpx

Sony zoekt nieuwe gamestudio’s om PlayStation exclusives te maken

PS4 500 million console

Hoewel Sony op korte termijn niet bezorgd is over Google Stadia, kan het streamingplatform op de lange baan wel roet in het eten gooien voor de Japanse uitgever. Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, heeft in een nieuw interview laten vallen dat het daarom overweegt om Sony Worldwide Studios uit te breiden met nieuwe ontwikkelaars.

Nu Google Stadia het gamelandschap vanaf november hertekent, is volgens Ryan een sterke line-up belangrijker dan ooit. En daarvoor is Sony op zoek naar gamestudio’s die exclusief voor het PlayStationplatform ontwikkelen. Dat kunnen ook jonge, beloftevolle studio’s zijn die Sony wil coachen:


“Bedrijven die nieuw zijn in de gaming industrie en hoopvol naar de afzetmarkt kijken, heten wij van harte welkom. Sony heeft al 25 jaar ervaring en heeft een aantal toonaangevende studio’s. Wij zijn niet bang om nieuwkomers een handje toe te steken.”

Of we binnenkort een toevoeging zien voor Sony Worldwide Studios is nog even afwachten, maar wij denken dat Sony als wat deals aan het voorbereiden is.

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    Het werd eens tijd ook… Het leek alsof ze op hun lauweren aan het rusten waren terwijl Microsoft ze de laatste jaren allemaal opkoopt… Ze hebben ongetwijfeld de beste en meeste exclusives maar meer mag altijd. Vind het heel erg dat ze Quantic Dreams verloren hebben…

Een reactie achterlaten