fbpx

Sony onthult nieuwe PS5 monitors en headsets

INZONE PS5

Het nieuws was eerder deze week al gelekt, en nu is het ook officieel: onder het nieuwe hardwaremerk INZONE lanceert Sony een collectie gaming monitoren en headsets. De nieuwe hardware is ontworpen voor de PS5, maar kan ook op pc gebruikt worden.

Sony onthulde alvast de eerste vijf INZONE producten. Het gaat om twee gaming monitors en drie verschillende headsets. Alle toestellen hebben hetzelfde zwart-witte design van de PS5-console gekregen. Dat de hardware ook compatibel is gemaakt met pc, past in Sony’s strategie om alle PS5-exclusives ook naar pc te brengen.


Hieronder kan je alle details vinden van elk product:

 

INZONE M9 Monitor

Het vlaggenschip van de nieuwe INZONE collectie. Een 27 inch 4K HDR-monitor met NVIDIA G-Sync compatibileit. Het scherm heeft een refresh rate van 144 Hz, IPS en  Auto HDR tone mapping. Dat laatste betekent dat de monitor automatisch de PS5 detecteert en zelf de HDR automatisch optimaliseert. Kijk je een film of ben je aan het gamen? De M9 detecteert het bronmateriaal en past zijn instellingen aan.

De INZONE M9 leunt qua ontwerp duidelijk aan bij de PS5 en heeft een LED-verlichting achteraan die je kan aanpassen. De monitor is in hoogte verstelbaar en niet onbelangrijk: is compatibel met de VRR-functie van je PS5. Daarmee is screen tearing voorgoed van de baan. Het scherm heeft aansluitingen voor HDM 2.1, USB-C en DisplayPort.

De M9 verschijnt deze zomer en heeft een richtprijs van €1099.

Sony Inzone M3

INZONE M3 Monitor

De goedkopere versie is de INZONE M3 monitor. Hij is ook 27 inch groot, maar moet het doen met een resolutie van 1080p. De M3 heeft wel een refresh rate van 240Hz, terwijl de HDR 400 nits bedraagt in plaats van 600.

In tegenstelling tot de M9 komt de goedkopere M3 pas dit najaar. Een officiële prijs heeft Sony nog niet meegedeeld, maar volgens Amerikaanse techsites zal de M3 een prijskaartje hebben tussen €600 en €700.

Inzone headsets sony

INZONE headsets

Sony lanceert ook drie headsetmodellen die compatibel zijn met zowel de PS5 als pc.

Het vlaggenschip is INZONE H9. Het is een draadloze noise cancelling headset die Bluetooth en 2.4GHz wireless ondersteunt. De batterij heeft een autonomie van 32 uur en 10 minuten snelladen levert een uur gametijd op. Het mooiste design, maar ook een stevig prijskaartje: de H9 heeft een adviesprijs van €300.

De INZONE H7 is ook een draadloze headset en kost €250. Die ondersteunt net als zijn duurdere broertje de H9 360 Spatial Sound, maar doet het zonder noise cancelling.

De goedkoopste headset is de INZONE H3. Het is een bedrade headset die je voor €100 in huis kan halen.

Meer informatie over de headsets en de monitors kan je vinden op de officiële website van Sony INZONE.

 

Een reactie achterlaten