fbpx

Sony kondigt next-gen VR headset voor PS5 aan

PS5 gamepass

Sony heeft officieel aangekondigd dat een next-gen VR headset voor de PlayStation 5 in de maak is. De uitgever maakt het nieuws bekend via de PlayStation Blog. Je zal de next-gen VR-headset nog steeds via een snoer met je PS5 verbinden, al zijn wel volledig nieuwe VR-controllers in ontwikkeling. De headset komt volgens Sony nog niet in 2021.

Hoewel de details nog zeer pover zijn, belooft Sony een dramatische sprong in zowel performantie als interactiviteit. Het aanwezigheidsgevoel van VR-games zal nog krachtiger zijn, waardoor spelers nog dieper ondergedompeld worden in de ervaring.


Voor de ontwikkeling van de headset gebruikt het tech-team van PlayStation alles wat het geleerd heeft van de VR-headset voor PS4. Op bijna alle vlakken zal er dus een verbetering zijn. Verwacht een hogere resolutie, een grotere field of view en verbeterde tracking en input. Opvallend: de nieuwe VR-headset is nog steeds verbonden met de PS5 via kabel, al belooft Sony dat het slechts één snoer is.

Waar de uitgever vooral trots op is, is de nieuwe VR-controller. Die integreert enkele van de iconische features van de DualSense en heeft een krachtige focus op ergonomie. Zou die handschoen met haptische feedback er dan toch komen?

Helaas zijn er nog geen foto’s of specificaties vrijgegeven. Wel weten we dat het toestel niet in 2021 zal verschijnen. Waarschijnlijk wacht de uitgever tot alle corona-moeilijkheden voorbij zijn. Om zo te vermijden dat-ie nog eens nieuwe hardware in een crisis op de markt moet gooien.

Klinkt alvast cool, al vinden wij het vreemd dat Sony niet gekozen heeft voor een draadloze headset. Nu goed, de respons rate is via kabel sowieso wel beter, dus dat kan één van de redenen zijn.

Een reactie achterlaten