fbpx

Sony heeft verschillende onaangekondigde games geannuleerd

PS Studios

Sony heeft verschillende onaangekondigde projecten geannuleerd als gevolg van de herstructureringen waarbij 900 werknemers worden ontslaan. Details over de projecten werden niet gedeeld.

Wat voor projecten geannuleerd werden, is niet helemaal duidelijk. Volgens Bloomberg zou één van de games de live-service Twisted Metal game van Firesprite zijn geweest.


Jason Schreier van Bloomberg meldt de titel zich in een vroeg stadium van ontwikkeling bevond, maar dat Sony nog geen groen licht gegeven had voor de volledige ontwikkeling. Opvallend genoeg kreeg die franchise ondertussen een live-action serie, al lijkt een verse game dus niet meer te volgen.

Wat de andere projecten betreft, is er enkel onduidelijkheid. Gezien de statements van Hermen Hulst, lijkt het alsof Sony enkele live-service projecten in de vuilbak gekieperd heeft. We weten alleen dat London Studio volledig gesloten wordt. Die ontwikkelaar werkte aan een online co-op game, die zich afspeelt in Londen en magische en fantasy-elementen bij elkaar zou brengen.

Andere getroffen studio’s zijn Naughty Dog, Insomniac Games, Firesprite en Guerrilla Games. Of ook die studio’s afscheid moesten nemen van projecten, is onbekend.

Een reactie achterlaten