fbpx

Sony gaat PlayStation 5 zelf verkopen in Benelux

PS5 accessories

Sony wil nog dit jaar de PS5 zelf gaan verkopen aan consumenten in de Benelux. De uitgever wil een eigen webshop genaamd PlayStation Direct opstarten om zo de PS5, accessoires en games rechtstreeks aan consumenten te kunnen leveren. In de VS doet Sony het al een tijdje en gezien het succes wil Sony PlayStation Direct in alle Europese landen doorvoeren.

Jim Ryan, grote baas van Sony Interactive Entertainment, maakte het nieuws bekend tijdens een uitgebreide presentatie die je hier kan bekijken. Wanneer Sony in 2021 precies zal starten met PlayStation Direct is niet bekend, maar België en Nederland kan er als eerste mee aan de slag.


Sony wil het concept in Europa eerst uitrollen in Benelux, Duitsland, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Allicht wordt het mogelijk om via je PSN-ID rechtstreeks games, consoles en accessoires te kopen.

PS5 direct

De Amerikaanse PlayStation Direct Store doet het volgens Sony erg goed. Sony verwacht dat het in 2021 zo’n 600 miljoen euro omzet zal hebben. Door uitbreiding naar Europa zal die omzet nog flink stijgen.

Of het ook het grote tekort aan PS5-consoles zal oplossen is een andere vraag. In de VS laat Sony geregeld mensen via een wachtrij toe om de console te kunnen. Sony liet echter al weten dat het tekort aan PS5-consoles nog tot 2022 zal blijven duren. Dat de uitgever start met een eigen verkoop zal daar voorlopig niet veel aan veranderen.

Een reactie achterlaten