fbpx

Returnal studio werkt aan volledig nieuwe PS5-game

Returnal

Housemarque, de studio achter de gevierde PS5 exclusive Returnal, heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een volledig nieuwe game. Het project bevindt zich momenteel in een conceptfase. De Finse developer onthulde het een interview met website VentureBeat.

Wie had gehoopt op een vervolg op Returnal, moeten we teleurstellen. De studio waagt zich voorlopig aan een nieuw project, aldus oprichter en ceo Ilari Kuittinen. De game komt exclusief naar PlayStation-consoles gezien Housemarque vorig jaar door Sony werd ingelijfd en nu een PlayStation Studios is.


Of de nieuwe game een singleplayer of multiplayer wordt? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Kuittinen haalde tijdens het interview aan dat Housemarque weinig ervaring heeft met multiplayergames. Arcadegames zit in het DNA van de studio, maar het publiek verwacht wel een multiplayer-component.

Gezien de nieuwe IP nog in de kinderschoenen staat, geeft Kuittinen aan dat hij het project tijd geeft en ziet wat eruit komt. Tegelijkertijd vindt hij het ook belangrijk dat Housemarque zijn typische identiteit en stijl behoudt.

Wij kijken alvast uit naar het volgende project van de studio, want we hebben ons met het mysterieuze, maar bijzonder verslavende Returnal geen seconde verveeld.

Een reactie achterlaten