fbpx

‘Remake van Final Fantasy 6 zou 20 jaar in ontwikkeling zijn’

Terra FF6

Square Enix levert de remake van Final Fantasy VII af in maar liefst drie delen, al hadden veel spelers even graag een ander deel in een modern jasje gezien. Neem nu Final Fantasy VI, dat volgens talloze fans het beste deel in de reeks is, ondanks de 2D-graphics. Toch zou een remake van die game bijzonder lang duren om te maken. Dat onthult Final Fantasy producer Yoshinori Kitase.

In een recent interview besprak Kitase de optie om het geliefde zesde deel in de reeks van een remake-behandeling te voorzien. Tijdens het gesprek, vertaald door Shinra Archaeology Department, had hij het over lange ontwikkelingstijden van moderne games. Zo vertelt hij dat de ontwikkeling van Final Fantasy VII Remake in totaal al zo’n 10 jaar duurt. Een gelijkaardige remake van Final Fantasy VI zou daarom wel 20 jaar in ontwikkeling kunnen zijn. Dat komt omdat de game een uitgebreide waaier aan personages introduceert.


Ook Hironobu Sakaguchi, de bedenker van de reeks, zei dat een remake van Final Fantasy VI bijzonder lang kan duren. Dat komt omdat de transformatie van 2D pixel art naar 3D graphics veel moeilijker is om uit te werken. Volledige omgevingen zouden letterlijk opnieuw geconceptualiseerd moeten worden.

Natuurlijk zou een remake van Final Fantasy VI een droomproject zijn van talloze Final Fantasy fans. Of dat er ooit van komt, is natuurlijk de vraag. Mogelijk heeft Square Enix immers nog een remake van Final Fantasy IX in de maak. Althans, die game dook op in het beruchte Nvidia leak van enkele jaren geleden. Talloze games uit dat leak zijn ondertussen verschenen, maar van een Final Fantasy IX remake was nog geen spoor te bekennen.

Misschien wordt de game wel onthuld op de nieuwe State of Play?

Een reactie achterlaten