fbpx

‘Square Enix werkt aan Final Fantasy IX Remake’

Schermafbeelding 2023 07 10 om 23.08.31

In 2019 dook een remake van Final Fantasy IX al op in een gigantisch Nvidia lek. Hoewel Square Enix de game nog steeds niet aangekondigd heeft, bevestigde Giant Bomb journalist Jeff Grubb vorige maand nog het dat het project wel degelijk in de maak is. Andere geruchten kloppen echter niet volgens de insider.

Afgelopen weken doken er talloze geruchten op over het remake project. Zo passeerden er roddels dat de game gebruik zou maken van het klassieke Active Time Battle systeem. Op visueel vlak zou de remake heel gelijkaardig zijn aan Crisis Core: Final Fantasy VII – Reunion. Allemaal geruchten volgens Jeff Grub, want het enige waarvan hij op de hoogte is, is dat het project in ontwikkeling is.


Gezien Kingdom Hearts 4, Resident Evil 4 Remake, Street Fighter 6, Dragon’s Dogma 2, Tekken 8, The Talos Principle 2 en Helldivers 2 opdoken in dat Nvidia lek en ondertussen aangekondigd zijn, gaan wij ervan uit dat Final Fantasy IX Remake ook echt een ding is. Wanneer de game onthuld wordt? Geen idee. Misschien op de Tokyo Game Show?

In ieder geval heeft Square Enix de smaak van remasters en remakes te pakken. Zo liet de uitgever tijdens een recente aandeelhoudersvergadering vallen dat-ie ‘verschillende ideeën overweegt om oude games nieuw leven in te blazen. Misschien krijgen we dan wel moderne versies van Drakengard?

Een reactie achterlaten