fbpx

Quantic Dream klaagt Franse media aan

Herinner je nog de negatieve berichtgeving rond Quantic Dream? De ontwikkelaar werd aan de schandpaal genageld omwille van pesterijen op de werkvloer. Zo zouden bedrijfsleiders David Cage en Guillaume de Fondaumière seksistische en racistische opmerkingen maken. Medewerkers moesten overuren kloppen zonder daar vergoeding voor te krijgen. De ontwikkelaar ontkent deze verhalen en gaat de Franse media aanklagen.

Het bestaan van de rechtszaak is aan de oren van Kotaku gekomen. Volgens de website zitten zowel de krant Le Monde als de website Mediapart verwikkeld in een zaak met Quantic Dream. Vorige week verdedigden journalisten nog hun acties voor de rechtbank. Een van de bronnen van Kotaku is David Cage zelf die tijdens een previewsessie van Detroit: Become Human simpelweg aankaartte dat ze journalisten voor het gerecht slepen. Een persverantwoordelijke van Sony blokkeerde daarna alle vragen over het onderwerp.


De media outlets en journalisten achter deze verhalen houden voorlopig de lippen stijf op elkaar wanneer er gevraagd wordt naar de rechtszaak. Kotaku kon een klein statement bekomen van William Audureau, hij plaatste zijn verhaal en andere artikels in Le Monde, op Mediapart en Canard PC. De man vertelde het volgende:

Het verhaal werd correct geschreven, gebaseerd op goed gedocumenteerd onderzoek en met alle respect voor beide partijen.

Vreemd genoeg is Canard PC betrokken bij dit statement. Het medium is echter niet aangeklaagd door Quantic Dream.

Een reactie achterlaten