fbpx

PS5 wordt duurder door krachtige next-gen hardware

PS5

Eergisteren gingen er heel wat details online over de hardware onder de motorkap van de PS5. PlayStation-architect Mark Cerny vertelde in een exclusief interview met technologiewebsite Wired dat de console zowel een 8K-resolutie als backwards compatibility ondersteunt. Daarnaast heeft-ie een SSD voor kortere laadtijden. Opvallend genoeg werd over de prijs niets vermeld, hoewel de interviewer die vraag wel degelijk stelde.

Reporter Peter Rubin heeft daarom het antwoord van Cerny gedeeld op Twitter. En hoewel de hardware-architect niets specifieks lost over een prijs, zegt-ie wel dat de prijs verantwoord is gezien de krachtige hardware. Tussen de regels: duurder, maar kan ook niet anders gezien de specs.


Dat Cerny geen specifieke cijfers laat vallen is logisch. Enerzijds om marketingredenen, anderzijds omdat het totale kostenplaatje van de PS5 nog niet helemaal in kaart is gebracht. Het is echter duidelijk dat een SSD én de ondersteuning van een 8K-resolutie die prijs de hoogte in zullen jagen. Een spaarpot van 400 euro zal volgens ons niet volstaan om de PS5 in huis te halen.

REACTIES (2)

  1. Nicolas Legley

    Ik wacht wel eventjes om hem te kopen dan. Mocht ik een exemplaar kunnen winnen via invader zou dat wel mooi meegenomen zijn

  2. Damadtree

    Ik vind het belachelijk dat de éénmalige kost van duurdere hardware mensen afschrikt, maar ze zijn wel bereid om elk jaar een gelijkaardig bedrag neer te leggen om simpelweg online te spelen *facepalm* En daar hoor je nauwelijks mensen over klagen, lol…
    Ik gok op 500 euro, iets duurder dan de PS4 maar ze gaan hem ook niet meer zo duur als de PS3 durven verkopen…

Een reactie achterlaten