fbpx

Sony onthult eerste officiële details over PlayStation 5

Sony heeft uit het niets een heleboel nieuwe info gedropt over zijn next-gen console. In een exclusief interview met technologiewebsite Wired deed PS4-architect Mark Cerny zijn boekje open over wat we mogen verwachten van de PlayStation 5. De nieuwe console ondersteunt 8K resolutie, is backwards compatible, bevat een disc drive en krijgt een SSD om laadtijden drastisch te verminderen. Het minpuntje: de PlayStation 5 komt niet in 2019.

In het artikel demonstreert Mark Cerny de nieuwe technologie van de console en onthulde heel wat details. Eerst en vooral benadrukt Cerny dat de PS5 niet gewoon een krachtigere versie van de PS 4 Pro wordt. De PS5 wordt geen streaming of download only console, Sony gaat gewoon verder met fysieke dragers. Even technisch: de CPU is gebaseerd op de derde generatie AMD Ryzen-lijn en bevat acht cores samen met de nieuwe 7nm Zen 2 microarchitectuur. De PS5 ondersteunt dus Ray Tracing, de nieuwste rendering techniek.


De console bevat een disc drive en wordt backwards compatible. Je kan dus oude PlayStation-games afspelen op de console. PS4-games dat staat vast, maar of de PS5 ook vorige generatie PlayStation-games zal spelen, dat vertelde Cerny niet. Hij hint wel dat toekomstige PS4-games zoals Death Stranding multiplatform worden: ze komen eerst naar PS4 en dan naar PS5.

Cerny demonstreerde ook het effect van een Solid State Drive. Deze harde schijf zal de laadtijden en het renderen drastisch verbeteren. Om dit te bewijzen speelde Cerny Spider-Man 4 op een developer kit van de PS5. De laadtijden van de openwereldgame werden ingekort van 15 seconden naar 0.8 seconde.

Verder zal de console future proof zijn en 8K-resolutie ondersteunen. De PS5 wordt ook compatibel met PS VR-kits, zowel de huidige als nieuwe versies die in de maak zijn. Verder zou volgens Cerny de audio dankzij de extra computerkracht een reuzensprong maken. De PS5 kan 3D-audio leveren waardoor de speler zich op auditief vlak volledig in de game waant. Dit zonder extra toestellen, gewoon via de speakers van je tv.

REACTIES (1)

  1. Nicolas Legley

    Ik ben vooral benieuwd naar de prijs

Een reactie achterlaten