fbpx

‘PS5-games laden wordt even snel als Netflix serie opstarten’

spider man 2 ps5

Dat de next-gen consoles krachtige stukjes technologie zijn, dat weten we al. Maar volgens Sony zal de PS5 ook de manier beïnvloeden waarop we games spelen. De uitgever vertelt namelijk aan al zijn studio’s dat games laden op de PS5 even simpel, intuïtief en snel wordt als een film of serie opstarten op Netflix.

Op die manier moet de PS5 ook kortere speelsessies veel aantrekkelijker maken. Volgens insider Jason Schreier is dat een belangrijk doel voor Sony:


“Sony wil spelers ook overtuigen om de PS5 aan te zetten voor korte speelsessies. En dus niet alleen als je je een paar uur de tijd hebt.”

Voor die aanpak was Sony sterk geïnspireerd door Netflix en de manier waarop de streaming service het laden van film en series consequent sneller maakt. De PS5 zou een game onmiddelijk moeten laden, zodat spelers altijd weten hoeveel tijd ze nodig hebben.

Het is een feature die in elk PS5-bericht terugkomt. De console zou immers toelaten om ‘meteen in elke game te springen’. Iets waar die supersnelle SSD ongetwijfeld iets mee te maken heeft.

Wil jij alles weten over de PlayStation 5? Dan kan je hier terecht.

Een reactie achterlaten