fbpx

PS3-games duiken op in PlayStation Store op PS5

PS3 games op PS5

Terwijl er steeds meer geruchten opduiken over mogelijke backwards compatibility van de PS5, zijn plots verschillende PS3-games in de PlayStation Store op PlayStation 5 verschenen. Het internet gaat wild en hoopt op een aankomende onthulling van backwards compatibility voor PS5.

Verschillende Amerikaanse PS5-gamers merkten dat de PS3-versie van Dead or Alive 5 op de PS5 PlayStation Store is verschenen. Daarnaast zijn ook product pagina’s verschenen voor Bejeweled, Prince of Persia: The Forgotten Sands en Prince of Persia: The Two Thrones. Alle games vertonen het PS3-logo.


Pagina’s voor dergelijke games verwijzen gebruikers normaal door naar de PlayStation Now-versie van die titels. Maar in deze gevallen staat een prijs vermeld om de titel afzonderlijk te kopen. Frappant genoeg lukt het gebruikers voorlopig niet om games te kopen, dus is het mogelijk dat Sony nog aan het experimenteren is met de functie.

In ieder geval is de timing wel opmerkelijk. Zo werd enkele dagen geleden nog een patent van Mark Cerny ontdekt, de systeemarchitect van de PS5. Dat document beschrijft een methode die backwards compatibility mogelijk maakt op PS5, door de interne kloksnelheid van de PS5 gelijk te stellen met de kloksnelheid van de oude game.

Op die manier kan de console ‘gefopt’ worden in het afspelen van oudere PlayStation-games op de PS5. Hierdoor zouden we dus Killzone 3, Resistance en andere klassiekers gewoon in onze PS5 kunnen schuiven.

Check vooral de onderstaande beelden met beelden van de PS3-games in de PS5 Store, gevonden door Twitter-gebruiker GameRiot.

Welke PS3-games zou jij zeker in je PS5 willen schuiven?

Prince

Een reactie achterlaten