fbpx

Pokémon-jagers vragen massaal terugbetaling PokéCoins

Ontwikkelaar Niantic heeft met de meest recente update voor Pokémon Go de tracker uit de game gehaald, waardoor je de exacte locatie van wilde Pokémon niet meer kan bepalen. Veel gamers vragen nu om een terugbetaling voor de PokéCoins waarmee ze tracking items wilden aanschaffen. En veel spelers krijgen hun geld wel degelijk terug.

Op Reddit kwamen verschillende spelers bij elkaar om hun situatie uit te leggen. Ze kochten PokéCoins om zo sneller Pokémon te vangen, maar omdat de tracking feature van het spel nu verdwenen is, voelen ze zich bekocht. Ze vonden er niets beter op dan massaal klacht neer te leggen bij iTunes en de Play Store. Vreemd genoeg met succes, want ze kregen een terugbetaling van het gespendeerde bedrag door Apple of Google. Gaming website Kotaku testte de methode en kreeg ook een terugbetaling van 10 dollar.


Voordien toonde Pokémon Go de locatie van wilde monstertjes door middel van voetstapjes. Hoe meer voetjes, hoe verder de Pokémon zich bevond. Als je er eentje tegenkwam dat je nog niet gevangen had, kon je simpelweg op het silhouette klikken, daarna op het compas en voila, je had ‘m in een mum van tijd gevangen.

Hoewel je PokéCoins ook kan besteden aan Lures en Incense, zodat de zakmonstertjes naar je toe komen voor een gemakkelijke vangst, geven Apple en Google de consument gelijk door hen terug te betalen. Ietwat vreemd volgens ons, want in principe is er niets veranderd. Je moet nog altijd op zoek naar Pokémon, al duurt het zonder tracker gewoon iets langer.

Anderzijds heeft Niantic wel de jacht op tracking apps geopend. Toepassingen als PokéVision zijn al offline gehaald, omdat de app je toelaat om te cheaten. De toepassing maakte gebruik van de code van Pokémon Go, om zo alle Pokémon in de buurt op je map te tonen. Dat is volgens Niantic niet de bedoeling, dus liet het PokéVision en soortgelijke apps offline halen.

Een reactie achterlaten