fbpx

‘PlayStation wil grote franchises van Konami kopen’

metal gear solid v

Als we een nieuw gerucht mogen geloven, zou een nieuwe Silent Hill en Metal Gear er toch ooit kunnen komen. Sony zou namelijk geïnteresseerd zijn om verschillende franchises van Konami over te kopen. Zo zou de uitgever de licenties van Silent Hill, Metal Gear Solid en Castlevania in handen willen krijgen.

Het gerucht komt oorspronkelijk van 4chan, maar werd al overgenomen door verschillende media die via hun eigen bronnen bevestiging kregen. Volgens de Silent Hill klokkenluider Jack of all controllers zouden er bij Sony maar liefst twee Silent Hill titels in ontwikkeling zijn.


Volgens Rely on Horror, een website die eerder al correcte info lekte, is de eerste game een soft reboot waar leden van het originele Team Silent aan meewerken. Masahiro Ito, de monster-designer voor de vier eerste games, zou bijvoorbeeld aan boord zijn voor het nieuwe project. Maar ook de regisseur (en schrijver) van de originele Silent Hill en zelfs de componist van de reeks doen mee.

Tweede game is Silent Hills, waarvan Hideo Kojima de leiding krijgt. Niet toevallig, want de regisseur van Death Stranding liet al vallen dat-ie zeker een horrorgame wil maken.

Ook Metal Gear staat op de planning, want Sony wil remasters van Metal Gear Solid 1 & 2 aan Kojima Productions toevertrouwen. Op die manier wil de uitgever de reeks terug tot leven brengen voor toekomstige delen.

Ten slotte zou Castlevania overgenomen worden door Japan Studio. De ontwikkelaar zou de franchise van een volledige reboot voorzien, in de stijl van Bloodborne en Castlevania: Lords of Shadow.

Natuurlijk is en blijft dit een gerucht, dus neem de info met een korreltje zout. Wij hopen alvast wat meer te horen van deze gerucht na de onthulling van de PlayStation 5.

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    OMG, yes please! Metal Gear Solid is mijn favoriete reeks en moest die in handen komen van Sony komt een droom in vervulling. Ik vond de reeks op zijn best toen het ‘spirituele exclusives’ waren op Playstation (t.e.m. 4) en het blijft een goede uitgever voor exclusives, bovenop het feit dat Kojima ook nog dicht verbonden is met Sony (en MGS zonder Kojima is uiteraard geen MGS dus bij Konami is de reeks dood…). Op een echte MGS1 remake wacht ik ook al praktisch mijn hele leven, aangezien het mijn all time favoriete game is 🙂

    In Castlevania zou ik ook wel geinteresseerd zijn, als het niet te veel de Bloodborne richting uitgaat.
    Nooit echt into Silent Hill geweest, or any other horror for that matter :p

Een reactie achterlaten