fbpx

PlayStation VR2 was al speelbaar tijdens GDC 2022

PSVR2

In San Francisco vond deze week de Games Developer’s Conference 2022. Ook Sony was van de partij en liet bezoekers tijdens achter gesloten deuren de nieuwe VR headset voor PS5 testen. Eén bezoeker liet weten dat hij een eerste demo mocht spelen en bijzonder onder de indruk was.

Chet Faliszek, een schrijver die eerder al meewerkte aan Half-Life, Portal en Left 4 Dead bij Valve, mocht al aan de slag met de PlayStation VR2 onder begeleiding van PlayStation’s Shuhei Yoshida and Greg Rice. De Amerikaan was behoorlijk onder de indruk en deelde na afloop dit bericht op Twitter:


Wat hij te spelen kreeg? Moeilijk te zeggen. Ook een presentatie genaamd ‘Building Next-Gen Games for PlayStation VR2 with Unity’ staat nog op de planning. Het is duidelijk dat Sony ontwikkelaars warm wil maken voor het platform.

In januari gaf Sony de hardware specs al vrij dus die zijn definitief. Volgens insiders is de VR-headset helemaal klaar voor productie.

Gezien Sony de software en hardware al uitvoerig aan het testen is, zou de headset er misschien sneller aankomen dan verwacht. Wie weet ligt hij dit najaar al in de rekken. Zou cool zijn, toch?

Een reactie achterlaten