fbpx

Sony onthult indrukwekkende details van PlayStation VR2

PlayStation VR2 1

De eerste grote aankondiging van 2022 zit er voor Sony alweer op. De uitgever onthulde alle specs voor de PlayStation VR2 en de bijhorende controllers. Het wordt een indrukwekkend stukje technologie, zo blijkt, want Sony legt de lat behoorlijk hoog.

Uit de specs die Sony deelde op de PlayStation Blog blijkt dat Sony het grafische detail van een PS5-game zoals Horizon Forbidden West naar de VR-headset wil brengen. Dat je je zal vergapen aan de werelden, staat dan ook buiten kijf.


Zo wil Sony met de PlayStation VR2 een rijke visuele ervaring afleveren. De headset krijgt een OLED display met een 4K HDR resolutie (of 2000×2040 per oog) en een gezichtsveld van 110°. De framerate zou volgens Sony zo’n 90 tot 120 fps bedragen.

4K aan 90 of zelfs 120 fps? Klinkt onmogelijk. Maar volgens Sony kan het danzij Foveated Rendering. Da’s een nieuwe manier van renderen waarbij de ogen gevolgd worden en enkel het focuspunt van beide ogen extreem scherp gerenderd wordt. Het gevolg is een lagere workload voor de hardware.

Daarnaast wordt jouw positie perfect bepaald via geïntegreerde camera’s in de VR-bril. Die bepalen zowel jouw lichaamspositie als de plaats van de controllers. De camera’s zitten gewoon in de VR-headset ingebouwd, dus is een externe camera op of voor je tv niet langer nodig.

En dan zijn er de vele zogenaamde sensory features die volgens Sony het realisme verhogen. Zo krijgt de PlayStation VR2 headset feedback (lees: trillingen zoals de PS5 controller) en da’s volgens Sony een game changer. Spelers zullen via de headset bijvoorbeeld de versnelde hartslag van personages kunnen voelen, of de kracht van motorvoertuigen wanneer je het gaspedaal induwt.

Dan is er is er nog Eye Tracking, waarmee de headset de bewegingen van je ogen kan detecteren. Een blik werpen op een bepaald object in de virtuele wereld is voldoende om een actie te triggeren. En dat brengt meer intuïtieve manieren van interactie met zich mee.

Ten slotte heeft de headset nog 3D audio en krijgen de Sense controllers ook haptische feedback en adaptieve triggers, wat natuurlijk de gameplay, zoals de DualSense, natuurlijk veel reactiever maakt. Onderaan dit bericht kan je de volledige lijst met specs vinden.

Wanneer de PlayStation VR2 precies verschijnt, is nog niet bekend. Wel onthulde Sony de eerste PS VR2 game: een spinoff van Horizon die er verdomd goed uitziet.

 

Schermafbeelding 2022 01 06 om 00.45.48Schermafbeelding 2022 01 06 om 00.46.38

En die van de PS VR2 Sense:

Schermafbeelding 2022 01 06 om 00.49.20

Een reactie achterlaten