fbpx

‘PlayStation VR2 komt pas in najaar 2022 naar PS5’

PSVR2

Het lijkt erop dat we nog een tijdje moeten wachten op de next-gen VR-headset van Sony. Althans als we Bloomberg mogen geloven. Volgens een bericht van de financiële website zal de PlayStation VR2 ten vroegste gelanceerd worden in de herfst van 2022.

Naast een release window, ging het artikel ook wat dieper in op de technische specificaties van het toestel. Zo zou de headset gebruikmaken van twee OLED-panelen. Hetzelfde paneel wordt in de PlayStation VR gebruikt. En hoewel het kleurencontrast veel scherper is, stappen veel fabrikanten tegenwoordig over op LCD-panelen omdat die goedkoper zijn.


Een ander belangrijk verschil is dat LCD-panelen een betere beeldkwaliteit garanderen en een hogere framerate ondersteunen. Waarom Sony dan toch vasthoudt aan de OLED-technologie is volgens Bloomberg niet duidelijk.

Het lijkt erop dat de ontwikkeling van de PlayStation VR2 op technisch vlak sterk vordert. Helaas loste Sony nog geen concrete details over de headset zelf. Sony toonde wel al de nieuwe controllers die bij de PlayStation VR2 horen. Die kan je hier bekijken.

Een reactie achterlaten