fbpx

PlayStation VR2 is niet backwards compatible met PlayStation VR

PSVR2

Zin om je oude PlayStation VR-games te spelen op de gloednieuwe PlayStation VR2? Onmogelijk, volgens Sony. De oude PS VR-games zijn niet compatibel met de nieuwe VR-headset voor PS5, aangezien de PlayStation VR2 een stuk geavanceerder is dan zijn voorganger.

Volgens Hideaki Nishino, senior vice president of platform experience bij Sony biedt de PlayStation VR2 dankzij de geavanceerdere technologie een echte next-gen VR-ervaring.


De headset heeft controllers met haptische feedback adaptieve triggers en inside-out tracking, maar ook eye tracking in de headset en 3D audio. De game-ontwikkeling bij PlayStation VR2 wordt volledig anders aangepakt dan bij Sony’s vorige VR-headset, dus zijn de ouwe titels niet te spelen op de PS VR2.

Natuurlijk kunnen games van de PlayStation VR technisch gezien wel een port krijgen voor PlayStation VR2. Maar allicht zijn er weinig ontwikkelaars die nog zoveel werk willen steken in titels die al enkele jaren oud zijn. Bovendien moet de besturing sterk aangepast worden, omdat de PlayStation Move controllers nog geen analoge sticks hadden.

Sony maakte al bekend dat de PlayStation VR2 gepland staat voor release begin 2023. Bij de launch zullen er zo’n 20 titels beschikbaar zijn, waaronder Horizon: Call of the Mountain.

Een reactie achterlaten