fbpx

PlayStation VR2 lanceert met zo’n 20 verschillende games

PS VR2

Sony heeft bekendgemaakt dat de PlayStation VR2 zo’n 20 speelbare titels zal hebben bij de launch. Hoewel een releasedatum nog niet bekend is voor de PS5 VR-headset, zullen er duidelijk genoeg titels voorhanden zijn.

Het nieuws geraakte bekend dankzij een interne business briefing van Sony. Bij de launch line-up zitten zowel first-party games als third-party titels, al vielen er nog geen namen uit de bus. Sony topman Jim Ryan liet wel verstaan dat er heel wat budget in partnerships met third-party studio’s gepompt wordt om een indrukwekkende launch line-up te hebben voor de nieuwe VR-headset.


De enige titels, waarvan we zeker zijn dat ze naar PlayStation VR komen, zijn Horizon: Call of the Mountain en Pavlov. Al gokken wij dat de headset ook wat high-end games krijgt die oorspronkelijk exclusief voor Oculus of HTC Vive verschenen zijn.

Dat de launch niet te lang meer op zich laat wachten, staat vast. Begin dit jaar was de PlayStation VR2 immers al speelbaar achter gesloten deuren op GDC. Een voormalige ontwikkelaar van Valve was toen diep onder de indruk van de headset.

Sony heeft buiten de indrukwekkende specs nog geen releasedatum gecommuniceerd. Wij gokken dat Sony de PS VR2 dit najaar launcht, of ten laatste voor maart 2023. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten