fbpx

Ophef over design van Thor in God of War Ragnarok

Schermafbeelding 2021 09 13 om 05.39.12

Sinds de onthulling van de eerste gameplay van God of War Ragnarok, zijn er al heel wat meningen verschenen over de game. Niet zozeer over de gameplay, wel over het design van de Noorse dondergod Thor. Op social media regent het comments van fans die niet tevreden zijn over deze Thor.

De discussie begon toen ontwikkelaar Santa Monica Studios een reeks afbeeldingen deelde van de personages die in de sequel zullen opduiken. Onder hen eentje van Thor die gespeeld wordt door acteur Ryan Hurst, bekend van onder andere Sons of Anarchy.


In Raganrok wordt Thor afgebeeld als een typische Strongman, een krachtige oerviking met goddelijke krachten. De Noorse oorlogsgod heeft dus geen buik als een wasbordje, maar… wel, je kan de afbeelding hieronder bekijken.

Volgens sommigen is deze Thor een verademing. Het design leunt perfect aan bij de beschrijving van Thor zoals we die lezen in oude mythologische werken zoals de Edda.

Bij velen schiet het design in het verkeerde keelgat. Na de gespierde en blonde Thor, zoals gespeeld door Chris Hemsworth in de Marvel-films, vinden ze een boerse Thor zoals die van God of War Ragnarok onaanvaardbaar.

Natuurlijk is het zo dat het MCU het personage van Thor – alsook de visie van hoe het personage eruit hoort te zien – sterk geromantiseerd heeft. In het geval van God of War, dat een veel meer brute en ruige interpretatie geeft aan de materie, is het voorgestelde design dus stukken beter.

Wat denken jullie ervan? Eén ding staat vast: sterven doet hij sowieso. Check hier alvast de nieuwe gameplaytrailer van God of War Ragnarok.

Thor

Een reactie achterlaten