fbpx

Ontwikkelaar Pokémon Go reageert op Articuno-heisa

Gisteren stond het internet even op zijn kop. In de VS was namelijk een Articuno gespot, een van de drie legendarische vogels uit Pokémon Go. Eigenaar Kait Covey postte enkele screenshots en trok zelfs naar Twitch om het bestaan van de Pokémon te bewijzen. Ontwikkelaar Niantic reageert dat dit niet de bedoeling was en het alle Legendary Pokémon laat verwijderen.

De onthulling van trainer Kait Covey werd getrakteerd op heel wat scepsis. Wereldwijd werd er gereageerd met woorden als ‘fake’ en ‘hacker’ toen de dame haar Articuno, zogezegd de eerste ter wereld, online deelde. Om te bewijzen dat de vogel echt was, trok de dame naar Twitch om het beestje live te tonen. Alles klopte: van moves, tot animatie en zelfs de battlecry. Covey logde uit op haar Android-toestel en startte daarna de app weer op op een iPhone om te tonen dat het niet om een Android-hack ging.


Als iemand zoveel moeite doet om zijn gelijk te behalen, zou je toch gaan denken dat het verhaal klopt… Tot ontwikkelaar Niantic Labs zelf reageerde. Een vertegenwoordiger van het bedrijf verklaarde namelijk het volgende:

“Ofwel is het fake ofwel heeft die persoon de game gehackt. Wij zijn de zaak momenteel aan het onderzoeken.”

Daarna stuurde de studio ook nog een officieel statement naar de website ign.com, waarin-ie zegt dat de legendarische wezens verwijderen zullen worden uit de accounts van de trainers:

“We hebben opgemerkt dat in een handvol accounts legendarische Pokémon zijn opgedoken, terwijl dat helemaal niet de bedoeling was. Om het verloop van de game zo eerlijk mogelijk te houden, zullen we de situatie rechtzetten en de legendarische vogels verwijderen.”

En daarmee is de kous volgens Niantic af. Onze kijk op de situatie? Wij denken dat er een fout gebeurd is bij Niantic Labs zelf. De ontwikkelaar geeft het ook halvelings toe in het bovenvermelde citaat: “…legendarische Pokémon zijn opgedoken, terwijl dat helemaal niet de bedoeling was.” Voor de officiële launch van Pokémon Go was er al een korte periode van field testing, dus is het mogelijk dat Niantic nu simpelweg hetzelfde aan het doen was met de legendarische vogels.

REACTIES (1)

  1. Nightfire

    Hoop voor de mensen die de legendary nu weer kwijt raken, dat ze er wel iets voor terug krijgen. Lijkt me heel zuur om eerst iets heel speciaals te pakken te krijgen, om het vervolgens weer kwijt te raken, omdat het een ‘foutje’ was.

Een reactie achterlaten