fbpx

Gerucht: eerste legendarische Pokémon gespot!

Pokémon Go heeft zijn eerste legendarische pocket monster prijsgegeven. Verschillende trainers melden namelijk op Facebook en Reddit dat ze de legendarische ijsvogel Articuno zijn tegengekomen.

Het beest werd voor het eerst opgemerkt in de Amerikaanse staat Ohio, waar een trainer een lokale gym had overgenomen met een Articuno. Er zijn zelfs screens als bewijsmateriaal:


Articuno

De interface op de screenshot ziet er in ieder geval echt uit, maar dankzij de prent worden fanatieke Pokémon-spelers compleet gek en wordt er druk gespeculeerd op internet. Wereldwijd vragen Pokémon-jagers zich af waar de trainer een Articuno gevonden heeft.

De eigenaar van de Articuno, een zekere Kaitlyn Covey, heeft laten weten dat zij de vogel gekregen heeft van Niantic:

“I have no idea why Niantic decided to give me an Articuno, but I surely do have one! Pretty amazing and I can’t wait for Niantic to confirm its legitimacy. It can’t be fake when people are battling it in a gym! It was obviously a promo to stir up hype, and it has done that in no time at all! I had emailed them with a question on day 1 of release and they just emailed me back tonight stating they were gifting me with it! And i’ll be darned – it was right there in my pokedex!”

De dame postte ook zelf enkele screenshots van Articuno in haar Pokémon-collectie:

Articuno 2Articuno1

En natuurlijk doken er enkele afbeeldingen op van andere trainers die het aandurfden om de legendarische Pokémon uit te dagen:

Articuno Battle

Enerzijds is het aangeraden om dit verhaal met een korreltje zout te nemen. Ontwikkelaar Niantic heeft de aanwezigheid van legendarische Pokémon immers nog altijd niet bevestigd.

Anderzijds kan de Articuno ook een gevolg zijn van een bug, die opduikt sinds de update. De fout zorgt er namelijk voor dat monstertjes die je gevangen hebt, transformeren in andere beestjes op het moment dat je ze gaat bekijken in je collectie.

Ondertussen doen er ook al verhalen de ronde van personen die een Moltres gekregen hebben, al zijn de bewijzen daar schaars van. Als die ook waar zouden zijn, is het wel mogelijk dat Niantic de legendarische Pokémon al aan het uittesten is, bijvoorbeeld om ze gebalanceerd genoeg te maken. Hopelijk weten we binnenkort meer.

Een reactie achterlaten